Asiantuntijapalvelut

Telinetarkastus (ennen rakentamista)

Suurista ja käyttöohjeesta poikkeavista telineistä on tehtävä rakennesuunnitelma. Näissä tilanteissa autamme asiakkaitamme rakennekuvien tulkinnassa ja turvallisuuden varmistamisessa.

Pidämme huolen siitä, että rakennekuvat ja kuormitusraportit toimitetaan asiakkaallemme ennen rakentamisen aloittamista sekä haluttaessa käymme tarkastamassa että teline on tehty toimitettujen kuvien ja standardien mukaisesti. Ikävä kyllä vuosittain tapahtuu telineiden romahtamisia tai irtoamisia rakenteellisten puutteiden ja/tai sään vaikutuksesta.

Autamme varmentamaan työmaasi tai seisokkisi turvallisen sujumisen telinetöiden osalta – tehdään se jo ennen kuin telineitä aloitetaan rakentamaan.

Telinetoimittaja-analyysi

Mietityttääkö, toimiiko telinetoimittajasi annettujen sääntöjen mukaan ja rakennetaanko telineet telinevalmistajan ohjeiden sekä lain vaatimusten mukaisesti?

Tuleeko telineistä tai toiminnasta HSE-ilmoituksia? Saat meiltä telinetoimittajastasi analyysin niin työnjohdon, perehdyttämisen, rakentamisen ja sen laadun sekä yleisen työturvallisuuden osalta. Käymme työmaakierroksella, jossa haastattelemme telinetyönjohtoa ja telineasentajia, kenttäkierroksella tarkastamme telineiden vaatimusten mukaisuuden ja toiminnan rakentamisessa. Koostamme analyysin työturvallisuuden ja rakentamisen tasosta, ongelmista niissä ja totta kai positiiviset asiat toiminnasta.

Käymme kanssanne analyysin läpi, minkä jälkeen teidän on helpompi vaatia telinetoimittajaa muuttamaan toimintaansa ja puuttua havaittuihin ongelmiin. Lisäksi tieto telinetöiden tasosta auttaa teitä turvallisuustavoitteiden saavuttamisessa ja valitsemaan turvallisen ja laadukkaan telinetoimittajan.

Teemme myös tarvittaessa pistokokeita rakennus-, projekti- tai muilla työmailla, kun halutaan sen hetkinen työturvallisuustaso telinetöiden osalta.

Putoamissuojainten vuositarkastus

Suoritamme putoamissuojainten vuositarkastuksen, joka vaaditaan valjailta, turvaköysiltä, naruilta, ja turvatarraimilta. Pidä huoli, että työntekijäsi työskentelevät vain lainmukaisesti vuositarkastetuilla putoamissuojaimilla. Voimme lisäksi antaa putoamissuojainkoulutusta valjaiden käytöstä, käyttöturvallisuudesta kiinnittää valjaat oikein sekä valjaiden varaan pudonneen auttamisesta ja ensihoidosta.

Kysy lisätietoja asiantuntijapalveluistamme!

Patera Oy
Kuhnamontie 2
44100 Äänekoski

044 236 2030

Kalle Raatikainen,
HSE-valvoja, telinetarkastaja
044 236 9752
kalle.raatikainen@patera.fi

Mikael Eteläranta,
HSE-valvoja, telinetarkastaja
040 875 1138
mikael.etelaranta@patera.fi

Juha-Matti Mäkipää,
HSE-valvoja, telinetarkastaja
045 787 074 40
juha-matti.makipaa@patera.fi

Janne Parantainen,
Telinekouluttaja
044 236 2030
info@patera.fi